Palvelut

Hinnasto

Hieronta 60min

75€

Osteopatia 45-60min

75€

Maksutapana käy myös ePassi.

Palvelut

Ortopedinen osteopatia

Osteopaatti Tampere

Ortopedinen osteopaatti OOKK

Mitä on ortopedinen osteopatia?

Tieteelliseen näyttöön perustuvaa tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutusta ja hoitoa. Osteopaatin vastaanotolla korostuu aina hyvä kliininen tutkiminen, asiakaslähtöisyys ja yksilöllisyys. Manuaalisen eli käsillä tehtävän hoitamisen lisäksi osteopaatti ohjaa harjoitteita ja antaa neuvoja omatoimiseen kuntoutumiseen ja vaivan uusiutumisen ehkäisyyn. Vaivan kuntouttamiseksi osteopaatti suunnittelee kanssasi yksilöllisiä tarpeitasi vastaavan kuntoutussuunnitelman, joka voi pitää sisällään esimerkiksi liikkuvuusharjoitteita tai lihaskuntoliikkeitä.

 

Miksi osteopaatille?

Osteopaatin hoidossa vaivan syyn selvittäminen on keskeistä, sillä pelkkä oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Lähes yhtä tärkeää on jatkohoidon tarpeen tunnistaminen. Osteopaatilla on laaja käytännön osaaminen ihmiskehon toiminnasta, tutkimisesta ja hoidosta: asiantuntijana hän osaa huomioida oirekuvan ja kehon toiminnallisuuden lisäksi myös muut fyysiseen ja psyykkiseen kuormitukseen liittyvät tekijät. Vastaanotolla osteopaatti valitsee hoitotekniikan aina yksilöllisesti haastattelun, oirekuvauksen ja tutkimisen perusteella. Mitään tiettyä hoitokaavaa ei siten ole olemassa. Joskus kiputilojen takaa voi löytyä muita kuin tuki-ja liikuntaelimistöön liittyviä aiheuttajia, tällöin osteopaatti osaa ohjata sinut eteenpäin lisätutkimuksiin soveltuvalle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Perustan työni siihen, että jokainen on yksilö. Olen kiinnostunut kuuntelemaan, kuulemaan ja kohtaamaan mikä on juuri sinun tarpeesi ja sitä kautta tarjota ratkaisun ja apua juuri sinun tuki-ja liikuntaelin vaivoihin. Mikäli en osaa sinua auttaa niin ohjaan sinut paikkaan, josta saat avun. Asiakkaani ovat kuvanneet manuaalista käsittelyä pehmeän voimakkaaksi, sekä kivuttomaksi. Käytän hoidoissa monipuolisesti erilaisia tekniikoita, esimerkiksi mobilisointia, faskiakäsittelyä sekä triggerpistekäsittelyä. Tarpeen vaatiessa ohjaan myös kuntouttavia harjoitteita tukemaan manuaalisen terapian vaikutusta sekä ennaltaehkäisemään kiputilojen syntymistä. Ohjaamisessa pyrin olemaan positiivinen ja kannustava.

 

Milloin voin olla avuksi sinulle:

  • Akuutti kipu/pitkittyneet kiputilat

  • Stressi/rentoutuminen

  • Selkä/niskavaivat

  • Raajojen puutuilu/säteilyoireet

  • Urheilu/rasitusvammat

  • Nivel-/lihaskivut

  • Kuntouttavat harjoitteet

  • Päänsärky ja huimaus

Hieronta

Hieronta vähentää harjoittelun jälkeistä viivästynyttä lihaskipua eli DOMS:ia. Vähentää urheilusta koettua lihasväsymystä sekä aktivoi parasympaattista hermostoa eli lepohermostoa.

Unen tehokkuus ja laatu paranee. Parantuneella unenlaadulla on positiivisia vaikutuksia muun muassa ahdistukseen ja masennukseen. Vähentää kipua sekä jäykkyyden tunnetta. Vaikuttaa myofaskiaalisten kudosten normaalin ja kivuttoman toiminnan palauttamiseen.

Hieronta vaikuttaa hetkellisesti verenpaineen laskuun, mutta pitkäaikaisia vaikutuksia sillä ei ole verenpaineeseen.

Hieronnan pääasiallinen vaikutus mekaninismi on hermoston reagointi ja modulaatio.