Slide item 1
Slide item 2
Slide item 3
Slide item 4
Slide item 5

Osteopatia

 

Osteopaatti Tampere

 

Osteopaattiopiskelija OOKK (ortopedinen osteopatia) Mitä on ortopedinen osteopatia?

Tieteelliseen näyttöön perustuvaa tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutusta ja hoitoa. Osteopaatin vastaanotolla korostuu aina hyvä kliininen tutkiminen, asiakaslähtöisyys ja yksilöllisyys. Manuaalisen eli käsillä tehtävän hoitamisen lisäksi osteopaatti ohjaa harjoitteita ja antaa neuvoja omatoimiseen kuntoutumiseen ja vaivan uusiutumisen ehkäisyyn. Vaivan kuntouttamiseksi osteopaatti suunnittelee kanssasi yksilöllisiä tarpeitasi vastaavan kuntoutussuunnitelman, joka voi pitää sisällään esimerkiksi liikkuvuusharjoitteita tai lihaskuntoliikkeitä.

 

Miksi osteopaatille?

Osteopaatin hoidossa vaivan syyn selvittäminen on keskeistä, sillä pelkkä oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Lähes yhtä tärkeää on jatkohoidon tarpeen tunnistaminen. Osteopaatilla on laaja käytännön osaaminen ihmiskehon toiminnasta, tutkimisesta ja hoidosta: asiantuntijana hän osaa huomioida oirekuvan ja kehon toiminnallisuuden lisäksi myös muut fyysiseen ja psyykkiseen kuormitukseen liittyvät tekijät. Vastaanotolla osteopaatti valitsee hoitotekniikan aina yksilöllisesti haastattelun, oirekuvauksen ja tutkimisen perusteella. Mitään tiettyä hoitokaavaa ei siten ole olemassa. Joskus kiputilojen takaa voi löytyä muita kuin tuki-ja liikuntaelimistöön liittyviä aiheuttajia, tällöin osteopaatti osaa ohjata sinut eteenpäin lisätutkimuksiin soveltuvalle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Perustan työni siihen, että jokainen on yksilö. Olen kiinnostunut kuuntelemaan, kuulemaan ja kohtaamaan mikä on juuri sinun tarpeesi ja sitä kautta tarjota ratkaisun ja apua juuri sinun tuki-ja liikuntaelin vaivoihin. Mikäli en osaa sinua auttaa niin ohjaan sinut paikkaan, josta saat avun. Asiakkaani ovat kuvanneet manuaalista käsittelyä pehmeän voimakkaaksi, sekä kivuttomaksi. Käytän hoidoissa monipuolisesti erilaisia tekniikoita, esimerkiksi mobilisointia, faskiakäsittelyä sekä triggerpistekäsittelyä. Osteopaattiopintojeni edetessä opin jatkuvasti tutkimista, uusia hoitomenetelmiä sekä tekniikoita. Tällä hetkellä opinnoissa olemme käyneet nilkan, polven, lonkan, lannerangan, SI-nivelen, kyynärniveleln sekä ranteen asioita. Tarpeen vaatiessa ohjaan myös kuntouttavia harjoitteita tukemaan manuaalisen terapian vaikutusta sekä ennaltaehkäisemään kiputilojen syntymistä. Ohjaamisessa pyrin olemaan positiivinen ja kannustava.

 

Milloin voin olla avuksi sinulle:

  • -Akuutti kipu/pitkittyneet kiputilat
  • -Stressi/rentoutuminen
  • -Selkä/niskavaivat
  • -Raajojen puutuilu/säteilyoireet
  • -Urheilu/rasitusvammat
  • -Nivel-/lihaskivut
  • -Kuntouttavat harjoitteet